Representatives from the regulatory bodies, research institutes and industry are presenting the most pressing questions on how to deal with process, environmental and agricultural contaminants as well as residues. We inform you reliably about all regulatory developments and scientific findings of the last few months, e.g. on PFAS, mineral oil, microplastics, arsenic and PBDE.
Contaminants and residues in food are strictly regulated within the European Union. The risk management and toxicological assessment of contaminants and residues, essential to produce compliant products, pose challenges across the entire food industry.
The conference brings together representatives from regulatory and industry backgrounds, as well as political decision-makers to discuss the latest regulatory developments. It keeps track of scientific progress, advances in food analysis and recent developments in risk assessment.
Would you prefer to follow this conference digitally via our Live Stream? Then you can find further information here.
Early Bird Bookings – 20% discount valid until 11 April 2025 with discount code: CONTA20
Professionals working in the fields of:
Sectors taking part:
Picture Credit: © Visual Generation – iStock
We are currently in the process of compiling our event programme in close cooperation with our team of experienced speakers.
Subscribe to our Newsletter now, so we can update you on this conference well in advance. Simply click on the Request updates button.
What our participants say about this event:
Floriana Maccarone (Kraft Heinz Italia SpA)
Alexander Van de Bitt (Eurofins LZV)
David Marin (Ibereras Specialties)
Folgende Referierende haben bereits zugesagt, weitere folgen in Kürze:
Name
Unternehmen
Shaun MacMahon
U.S. Food and Drug Administration (FDA), USA
Shaun MacMahon is currently the Acting Director for the U.S. Food and Drug Administration (FDA) Human Foods Program (HFP) Office of Scientific Coordination and Computational Sciences and has served in several different roles as a laboratory analyst and in leadership since joining the FDA in 2003. He is active in FDA’s Method Development, Validation, and Implementation Program, HFP’s Closer to Zero efforts, as well as the Laboratory Flexible Funding Model (LFFM), a cooperative agreement with 55 state human and animal food testing laboratories in 40 states in support of an integrated food safety system in the U.S.
mehrwenigerAngela Mally
University of Würzburg, Germany
Alexandre Panchaud
Nestlé Research, Switzerland
Alexandre Panchaud is the Head of the Institute for Food Safety & Analytical Science at Nestlé in Lausanne. Alexandre has held several research and quality management positions within Nestlé.
mehrwenigerSina Röhrs
SGS Germany, Germany
Dieter Schrenk
University of Kaiserslautern-Landau, Germany
Dieter Schrenk has been a Professor for Food Chemistry and Environmental Toxicology at the University of Kaiserslautern since 1996. In 2005 he took on the full professorship for Food Chemistry and Toxicology. He joined the EFSA CONTAM Panel in 2003 where he was the Chair from 2018 to 2024.
mehrwenigerRichard Stadler
Nestlé Research, Switzerland
Richard Stadler has been the Head of the Institute for Food Safety & Analytical Science at Nestlé in Lausanne from 2017 to 2024. Previously, he held several research and quality management positions within Nestlé. He was also the Chairman of the FoodDrinkEurope contaminants expert group. Since 2024 he has been working as a Scientific Advisor at Nestlé Research.
mehrwenigerWir haben für Sie im Veranstaltungshotel bis 4 Wochen vor Veranstaltungsbeginn ein begrenztes Zimmerkontingent zu ermäßigten Preisen reserviert. Bitte buchen Sie direkt beim Hotel und nennen Sie das Stichwort „Akademie Fresenius“.
Teilnahmepreis: € 1.995,00 zzgl. MwSt.
Im Teilnahmepreis sind folgende Leistungen enthalten:
Vertreter:innen einer Behörde oder einer öffentlichen Hochschule erhalten einen ermäßigten Teilnahmepreis von € 895,00 zzgl. MwSt. (Nachweis per Fax oder E-Mail erforderlich). Der Sonderpreis ist nicht mit anderen Rabatten kombinierbar.
Gruppenrabatt
Bei gemeinsamer Anmeldung aus einem Unternehmen erhalten die dritte und jede weitere Person 15 % Rabatt.
Buchen ohne Risiko
Eine kostenfreie Stornierung oder Umbuchung ist bis vier Wochen vor Veranstaltungsbeginn schriftlich möglich. Nach diesem Zeitpunkt und bis zu einer Woche vor Veranstaltungsbeginn erstatten wir Ihnen 50 % der Teilnahmegebühren. Bei späteren Stornierungen oder Nicht-Erscheinen können keine Teilnahmegebühren erstattet werden. Sie erhalten jedoch in diesem Fall von uns nach der Veranstaltung die Veranstaltungsdokumentation. Eine Ersatzperson können Sie jederzeit kostenfrei benennen.
Wären Sie gern dabei gewesen, sind jedoch zeitlich verhindert?
Zum Preis von 295,00 € zzgl. MwSt. können Sie alle Vorträge als pdf zum Download bestellen. Sie erhalten dann einige Tage nach der Veranstaltung die Zugangsdaten zum Downloadbereich unserer Website. Dort finden Sie alle Vorträge in digitaler Form (die Zustimmung der Referent:innen vorausgesetzt) und in der aktuellsten Version.
Sabine Mummenbrauer
Inhalt und Konzeption
+49 231 75896-82
smummenbrauer@akademie-fresenius.de
Sabine Mummenbrauer
Inhalt und Konzeption
+49 231 75896-82
smummenbrauer@akademie-fresenius.de
Sabine Mummenbrauer
Inhalt und Konzeption
+49 231 75896-82
smummenbrauer@akademie-fresenius.de
Jennifer Zerth
Organisation und Teilnehmermanagement
+49 231 75896-79
jzerth@akademie-fresenius.de
Jennifer Zerth
Organisation und Teilnehmermanagement
+49 231 75896-79
jzerth@akademie-fresenius.de
Präsentieren Sie Ihr Unternehmen auf unserer Veranstaltung.
Persönlich und zielgruppengenau stellen Sie Ihre Produkte und Dienstleistungen vor. Gerne informieren wir Sie unverbindlich über die verschiedenen Möglichkeiten – von der Auslage von Produktinformationen bis hin zum Ausstellungsstand.
Gerne beraten wir Sie persönlich:
Monika Stratmann
Telefon: +49 231 75896-48
info@akademie-fresenius.de
Wir bieten Journalist:innen und Redakteur:innen eine Plattform, um in Kontakt mit Expert:innen zu treten.
Wenn Sie als Redakteur:in der Fachpresse Interesse an einem Pressepass oder einer Medienpartnerschaft haben, kontaktieren Sie uns bitte frühzeitig. Wir beraten Sie gerne.
Sprechen Sie uns an:
Katharina Geraridis
Telefon: +49 231 75896-67
presse@akademie-fresenius.de
© Die Akademie Fresenius GmbH