Pesticide Residues in Food

This conference is dealing with the latest developments in the detection of pesticide residues in food. For experts of residue analysis, a compact programme is offered on regulation, method & tool development and monitoring.

01.07. — 02.07.2025
Novotel Düsseldorf City West
 Termin speichern
Platz vorreservierenBuchen

ÜbersichtProgrammVeranstaltungsortPreise & Leistungen

Übersicht

Bring your knowledge up to speed and get all the important updates!

Authorities, food and pesticide industry, research and laboratories - all around the table in 2025 again. The popular Akademie Fresenius Conference “Pesticide Residues in Food” enters its next round. It is the place to be to receive all the latest updates, meet your peers and join important discussions in a comfortable conference atmosphere. Reason enough for many participants to attend regularly. So don’t miss out to secure your place for the upcoming event!

The Conference will be taking place in Dusseldorf on 1 and 2 July 2025.

You can also follow all the exciting contributions via our Live Stream! Please find all information on the virtual participation here.

Highlights of the last edition:

Regulatory requirements and guideline developments

  • Developments on pesticides residues – update from DG SANTE
  • Short update from the OECD expert group on residue analytical methods

Monitoring: Programmes and challenges

  • 2021 EU annual report on pesticide residues in food
  • Food monitoring in the United Kingdom
  • Food monitoring in India
  • Pesticides and the rapid alert system
  • Processing factors

Analytical methods and tools

  • Analysis of pesticides entailing esters and conjugates in their residue definition
  • New chromatography and clean up advances in multiresidue methods for pesticide residues
  • GC-MS/MS analysis of pesticide residues applying H2 carrier gas instead of He
  • Selective analysis of dithiocarbamates by classes
  • Inclusion of metabolites in routine pesticide monitoring: the German metabolite project

Who should attend this conference?

Professionals working in the fields of:

  • Residue analysis and food chemistry
  • Monitoring
  • Quality assurance and control
  • Food and consumer safety
  • Legal and regulatory affairs
  • Registration
  • Research and development
  • Raw material management

Sectors that should take part:

  • Agrochemical industry
  • Food and drink industry
  • Competent authorities, regulatory bodies and research institutes
  • Testing laboratories and contract research organisations (CROs)
  • Consultancies
  • Professional associations

Picture Credit: © pressmaster – Fotolia.com

 

Programm

We are currently in the process of compiling our event programme in close cooperation with our team of experienced speakers.

Subscribe to our Newsletter now, so we can update you on this conference well in advance. Simply click on the Request updates button.

Veranstaltungsort

Novotel Düsseldorf City West
Niederkasseler Lohweg 179
40547 Düsseldorf
Telefon : +49 211 52060-0
E-Mail: h3279@accor.com
https://all.accor.com/hotel/3279/index.de.shtml?dateIn=&nights=&compositions=1&stayplus=false#origin=novotel

Preise & Leistungen

Teilnahmepreis: € 1.995,00 zzgl. MwSt.

Im Teilnahmepreis sind folgende Leistungen enthalten:

  • Veranstaltungsteilnahme
  • Veranstaltungsdokumentation
  • Mittagessen
  • Kaffeepausen und Getränke
  • Abendveranstaltung am ersten Veranstaltungstag
  • Teilnahmezertifikat

Vertreter:innen einer Behörde oder einer öffentlichen Hochschule erhalten einen ermäßigten Teilnahmepreis von € 895,00 zzgl. MwSt. (Nachweis per Fax oder E-Mail erforderlich). Der Sonderpreis ist nicht mit anderen Rabatten kombinierbar.

Gruppenrabatt
Bei gemeinsamer Anmeldung aus einem Unternehmen erhalten die dritte und jede weitere Person 15 % Rabatt.

Buchen ohne Risiko
Eine kostenfreie Stornierung oder Umbuchung ist bis vier Wochen vor Veranstaltungsbeginn schriftlich möglich. Nach diesem Zeitpunkt und bis zu einer Woche vor Veranstaltungsbeginn erstatten wir Ihnen 50 % der Teilnahmegebühren. Bei späteren Stornierungen oder Nicht-Erscheinen können keine Teilnahmegebühren erstattet werden. Sie erhalten jedoch in diesem Fall von uns nach der Veranstaltung die Veranstaltungsdokumentation. Eine Ersatzperson können Sie jederzeit kostenfrei benennen.

Veranstaltungsdokumentation

Wären Sie gern dabei gewesen, sind jedoch zeitlich verhindert?

Zum Preis von 295,00 € zzgl. MwSt. können Sie alle Vorträge als pdf zum Download bestellen. Sie erhalten dann einige Tage nach der Veranstaltung die Zugangsdaten zum Downloadbereich unserer Website. Dort finden Sie alle Vorträge in digitaler Form (die Zustimmung der Referent:innen vorausgesetzt) und in der aktuellsten Version.

Dokumentation bestellen

Claudia Werner

Ihre Ansprechpartnerin

Claudia Werner
Inhalt und Konzeption

+49 231 75896-83
cwerner@akademie-fresenius.de

Claudia Werner

Ihre Ansprechpartnerin

Claudia Werner
Inhalt und Konzeption

+49 231 75896-83
cwerner@akademie-fresenius.de

Jennifer Zerth

Ihre Ansprechpartnerin

Jennifer Zerth
Organisation und Teilnehmermanagement

+49 231 75896-79
jzerth@akademie-fresenius.de

Jennifer Zerth

Ihre Ansprechpartnerin

Jennifer Zerth
Organisation und Teilnehmermanagement

+49 231 75896-79
jzerth@akademie-fresenius.de

Weitere Termine für diese Veranstaltung:

01.07. — 02.07.2025,  Live Stream

Fachausstellung buchen

Präsentieren Sie Ihr Unternehmen auf unserer Veranstaltung.

Persönlich und zielgruppengenau stellen Sie Ihre Produkte und Dienstleistungen vor. Gerne informieren wir Sie unverbindlich über die verschiedenen Möglichkeiten – von der Auslage von Produktinformationen bis hin zum Ausstellungsstand.

Gerne beraten wir Sie persönlich:

Monika Stratmann

Monika Stratmann
Telefon: +49 231 75896-48
info@akademie-fresenius.de

Pressekontakt

Wir bieten Journalist:innen und Redakteur:innen eine Plattform, um in Kontakt mit Expert:innen zu treten.

Wenn Sie als Redakteur:in der Fachpresse Interesse an einem Pressepass oder einer Medienpartnerschaft haben, kontaktieren Sie uns bitte frühzeitig. Wir beraten Sie gerne.


Sprechen Sie uns an:

Katharina Geraridis

Katharina Geraridis
Telefon: +49 231 75896-67
presse@akademie-fresenius.de